Team / lærer: Gre

Litteraturanalyse: Vi skal arbejde litteraturhistorisk med perioden fra middelalderen til og med Det moderne gennembrud. Ud over at beskæftige os med folkeviser og tekster af Ludvig Holberg, Adam Oehlenschläger, Steen St. Blicher, N.F.S. Grundtvig, Christian Winther, H.C Andersen, Georg Brandes, Henrik Ponntoppidan, Herman Bang m.fl. skal vi også arbejde med 1800-tallets billedkunst.

Som grundbog vil vi benytte Kanon i folkeskolen (Alinea) og Litteraturhistorie, bind 2  Guld og grønne skove og bind 3 Realiteternes Verden (Alinea).

Vi skal naturligvis arbejde med de forskellige litterære genrer, noveller, digte, essay m.m. Udover litteratur skal vi arbejde med billedanalyse.

Eleverne skal se dokumentarserien 1800-tallet på vrangen, som beskriver periodens historie, ånds-, litteratur- og kunsthistorie.

I løbet af året skal vi også besøge Statens Museum for Kunst og/eller Den Hirschsprungske Samling, hvor vi skal se nogle af de malerier, vi har beskæftiget os med i undervisningen.

Vi skal desuden læse 1-2 romaner som en del af de tre større værker, der skal opgives til afgangsprøven i 9. klasse.

Skriftlige opgaver: Eleverne skal arbejde med forskellige genrer og i løbet af året, skal de skrive ca. 6 danske stile ud fra forskellige opgaver bl.a. med udgangspunkt i ældre eksamensopgaver FSA. I forbindelse med de skriftlige opgaver, vil der blive en del skriftlige øvelser samt arbejde med grammatik og tegnsætning.

Diktat: Eleverne laver hver måned en opgave i retskrivning FSA

Læsning: Eleverne arbejder med læseøvelser i forhold til afgangsprøven i læsning samt ældre FSA i læsning.

I december skal eleverne til terminsprøve i Retskrivning og Læsning samt Skriftlig Fremstilling.

Ret til ændringer forbeholdes.